Backgammonisland Forum

De meest moderne back-gammon site van Nederland!!!
Het is momenteel 19 Dec 2018, 01:07

Alle tijden zijn UTC + 1 uur




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
 Titel: Vis gerechten
BerichtGeplaatst: 23 Okt 2013, 07:56 
Offline

Geregistreerd: 02 Dec 2012, 00:53
Berichten: 58
Met vis kun je ook zo lekker koken.
Heerlijke gamba´s, maar ook gewoon een lekker stukje gebakken vis, een pastagerecht met vis erin.
Kortom, ook hier kun je heerlijke gerechten mee toveren.


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 23 Okt 2013, 08:30 
Offline

Geregistreerd: 02 Dec 2012, 00:53
Berichten: 58
Pikante kabeljauw met wilde rijst

Ingrediënten

400 g witte & wilde rijst
4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
2 eetlepels (olijf)olie
1-2 rode pepers, in reepjes
2 uien, gesnipperd
3 cm verse gemberwortel, geraspt
1 eetlepel kurkuma (geelwortel)
250 ml volle yoghurt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
1 limoen, in partjes



Bereiden

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bestrooi de vis met zout. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten. Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.
Variatietip

Ook lekker met chilisaus: verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.
Vervangende vis

Snoekbaars, zeeduivel, zeewolf


Omhoog
 Profiel  
 
BerichtGeplaatst: 17 Nov 2013, 06:39 
Offline

Geregistreerd: 02 Dec 2012, 00:53
Berichten: 58
Gekookte mosselen met mosterd mayonaise.



Ingrediënten

4 eidooiers
2 eetlepels mosterd (lekkere zachte, niet te zure mosterd)
500 ml arachideolie
scheutje arachideolie of zonnebloemolie (géén olijfolie)
zakje soepgroenten (géén mosselgroenten), fijngesneden
1 ui, fijngesneden
4 kilo mosselen, gewassen en uitgelekt

Bereiden

Maak de mosterdmayonaise: roer de eidooiers, mosterd en een klein beetje zout tot een gladde massa. Voeg daarna onder voortdurend roeren de olie in een zacht straaltje toe, zodat de olie opgenomen wordt en de mayonaise bindt tot een mooie homogene saus. Schenk een glas Sauvignon-Blanc in voor u en uw tafelgenoten. Verhit een grote pan (minimaal een 6 literpan) op hoog vuur met een scheutje olie. Voeg als de olie heet is de groenten en ui toe en roer deze ½ minuut door. Voeg nu in één keer de mosselen toe en sluit de pan direct met het deksel luchtdicht af. Schud om de ½ minuut de mosselen om, zonder de deksel van de pan te nemen. De mosselen garen nu in hun eigen vocht en stoom en de groenten geven hun smaak en geur af. Kijk na 5 minuten of de mosselen open staan. Als de schelpen open staan, zijn de mosselen gaar. Haal dan direct de pan van het vuur. Zet de pan gewoon gezellig op tafel. Mosterdmayonaise, salade en friet of brood erbij.


Omhoog
 Profiel  
 
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron
POWERED_BY
Vertaald door phpBBservice.nl.